Specialitka ze severní provincie Chiang Rai, oblasti Doi Mae Salong, která je známa produkcí výborných oolongů. Jde o thajskou vysočinu ve výšce 1200-1800 metrů nad mořem, v takzvaném zlatém trojúhelníku mezi Thajskem, Laosem a Myanmarem. Kultivar Jing Shuan dodává čaji jeho zvláštní a jedinečný charakter. Po sklizni se listy rozloží pod přístřeškem, aby uschly a začaly oxidovat po dobu cca. 18 hodin. Poté se čaj roluje a oxiduje dalších 4-5 hodin. Výsledkem je velmi pěkně tvarovaný, dlouhý zkroucený a ebenově zbarvený list. Zahřátý suchý list má ovocnou karamelovou vůni. Nálev je velmi aromatický s jemnou sladkostí a nádechem medu na patře.
Čas sběru: duben 2020
Kultivar: Jing Shuan
Specialitka ze severní provincie Chiang Rai, oblasti Doi Mae Salong, která je známa produkcí výborných oolongů. Jde o thajskou vysočinu ve výšce 1200-1800 metrů nad mořem, v takzvaném zlatém trojúhelníku mezi Thajskem, Laosem a Myanmarem. Kultivar Jing Shuan dodává čaji jeho zvláštní a jedinečný charakter…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g černého čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 95 °C. Nechte louhovat 2 až 4 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 15s/10s/10s/15s/20s/30s/40s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.