Oolong pocházející ze severního Thajska, z provincie Mae Chan. Zde se na úpatí hory Doi Phaya Phrai pěstují čajovníky původem z taiwanské vysočiny. Stejně tak i postup výroby je know-how taiwanských pěstitelů. Čaj je také známý jako “oolong # 12” nebo "Nai Xiang”. Tato odrůda byla vyvinuta v roce 1980, může být pěstována ve vyšších polohách a má o 20 % větší výtěžnost než jiné odrůdy oolongů. Její nějvětší výhodou však je, že má mléčný nádech. I zde se čerstvé lístky nechají zavadnout na slunci a jsou přetřásány, aby se narušily okraje. Tento proces se mnohokrát opakuje - zavadnutí, narušení. Když se dosáhne požadovaného stupně oxidace, lístky se teplem zafixují a jsou hněteny zabalené v látce. Když je dosaženo požadovaného tvaru půlkuliček, lístky se suší. Úroveň oxidace je zde cca 30 % a méně intenzivní pražení. Nálev je krásně žlutozelený. Chuť nasládlá, květinová, podobná Dong Dingu ale s jemným mléčným nádechem.
Čaj je také označován názvy “oolong # 12” nebo "Jin Xuan Nai Xiang”.
Kultivar “# 12“.
Oolong pocházející ze severního Thajska, z provincie Mae Chan. Zde se na úpatí hory Doi Phaya Phrai pěstují čajovníky původem z taiwanské vysočiny. Stejně tak i postup výroby je know-how taiwanských pěstitelů. Čaj je také známý jako “oolong # 12” nebo „Nai Xiang”. Tato odrůda byla vyvinuta v roce 1980, může být pěstována ve vyšších polohách a má o 20 % větší výtěžnost než jiné odrůdy oolongů. Její nějvětší výhodou však je, že má mléčný nádech. I zde se čerstvé…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g (vrchovatá čajová lžička). Louhování: 25s/10s/15s/20s/25s/30s/35s/40s/50s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: čaj oolong
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.