395 Kč včetně DPH
Ručně vyráběná bambusová metlička chasen (časen) patří neodmyslitelně k tradiční přípravě čaje matcha (mačča). Aby se dosáhlo toho nejlepšího výsledku, musí být čajový prášek rychle a rovnoměrně promíchán ihned po zalití vodou v chawanu (čavanu). Bez takovéto metličky je to nadlidský úkol. Lze samozřejmě použít i elektrický šlehač ale tradice je přece jen tradice.
Ručně vyráběná bambusová metlička chasen (časen) patří neodmyslitelně k tradiční přípravě čaje matcha (mačča). Aby se dosáhlo toho nejlepšího výsledku, musí být čajový prášek rychle a rovnoměrně promíchán ihned po zalití vodou v chawanu (čavanu). Bez takovéto metličky je to nadlidský úkol. Lze samozřejmě použít i elektrický …
Není skladem
Poslat přátelůmZPŮSOB POUŽITÍ U PŘÍPRAVY ČAJE MATCHA
PŘÍPRAVA „USUCHA“ (usuča) – řídký způsob – (cca 2 g) 2 bambusové lžičky (časaku) nasypeme do misky (čawan), přidáme cca 60 ml vody o teplotě 80 °C, metličkou (časen) pak šleháme čaj jako bychom malovali písmeno “M” nebo “W”. Po šlehání se čaj může doplnit horkou vodou podle chuti.
PŘÍPRAVA „KOICHA“ (koiča) – hustý způsob – (cca 4 g) 4‑5 bambusových lžiček (časaku) nasypeme do misky (čawan), přidáme cca 30 ml vody o teplotě 80 °C, metličkou (časen) pak mícháme čaj jako bychom malovali písmeno “O”.
Další informace
Složení
Tipy na přípravu čaje
Další informace
Hmotnost | 80 g |
---|
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.