Kakegawa Benifuki je černý čaj z prefektury Shizuoka. Japonské černé čaje se již nějakou dobu prosazují na zahraničních trzích. Jsou známy z kultivarů Yabukita či Saemidori. Benifuki je však kultivar, který byl vyvinut v roce 1965 křížením Camellia Sinensis a Camellia Assamica. Výsledek vytváří velmi harmonickou chuť. Načervenalý nálev má velkou sílu a nasládlé plné tělo s ovocnými prvky, především jablka a švestek.
Kakegawa Benifuki je černý čaj z prefektury Shizuoka. Japonské černé čaje se již nějakou dobu prosazují na zahraničních trzích. Jsou známy z kultivarů Yabukita či Saemidori. Benifuki je však kultivar, který byl vyvinut v roce 1965 křížením Camellia Sinensis a Camellia Assamica. Výsledek vytváří velmi harmonickou chuť. Načervenalý nálev má velkou sílu…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g černého čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 95-100 °C. Nechte louhovat 1 až 2 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 25s/20s/20s/25s/30s/40s/50s/60s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.