Kukicha je v Japonsku velmi oblíbený zelený, takzvaný "řapíkový čaj". Vzniká při výrobě vysoce kvalitních čajů typu kabusecha a sencha. Jde o řapíky z lístků těchto čajů. Tento byl vypěstován v prefektuře Kagoshima, v mírném subtropickém podnebí. Keře čajovníku, z kterých se vyrábí kabusecha, se zakrývají sítěmi, které propustí cca 50 % slunečního světla. To vytváří přirozené prostředí, v kterém roste divoký čajovník. Kukicha má velmi malý obsah kofeinu, takže se hodí k celodennímu popíjení. Nálev má jasně žlutozelenou barvu a velmi jemnou, nasládlou chuť.
Kukicha je v Japonsku velmi oblíbený zelený, takzvaný „řapíkový čaj“. Vzniká při výrobě vysoce kvalitních čajů typu kabusecha a sencha. Jde o řapíky z lístků těchto čajů. Tento byl vypěstován v prefektuře Kagoshima, v mírném subtropickém podnebí. Keře čajovníku, z kterých se vyrábí kabusecha, se zakrývají sítěmi…

Příprava čaje
Dávkujte cca 2 g zeleného čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 80 – 90 °C. Nechte louhovat 1 až 2 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
Tradiční přípravu najdete zde. Platí příprava jako u běžné senchy.
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: zelený čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.