Velmi dobrá sorta čaje Gyokuro z prefektury Shizuoka. Tento čaj se pěstuje v oblasti na sever od města Okabe, kudy protéká řeka Asahina, odkud pochází i jeho název, Gyokuro Asahina. Mezi nejznámější oblasti pěstování stíněného čaje Gyokuro je právě Shizuoka spolu s oblastmi Uji a Yame. Použitý kultivar je Asahi, což je poměrně vzácné. Používá se převážně pro práškové čaje matcha, kvůli silné chuti umami. Listy tohoto čaje jsou ve tvaru jehliček. Suchý list má výrazně nasládlou vůni. Tato třída má velmi tmavě zelené lístky a přesto je její nálev velmi světle zelený. Chuť je mimořádná, nasládlá, s výraznou složkou umami a minimální svíravostí. Vše je docíleno zastiňováním keřů zhruba 20 dnů před sklizní a sběrem pouze nejmladších lístků.
Velmi dobrá sorta čaje Gyokuro z prefektury Shizuoka. Tento čaj se pěstuje v oblasti na sever od města Okabe, kudy protéká řeka Asahina, odkud pochází i jeho název, Gyokuro Asahina. Mezi nejznámější oblasti pěstování stíněného čaje Gyokuro je právě Shizuoka spolu s oblastmi Uji a Yame…

Příprava čaje
Dávkujte cca 3 g zeleného čaje na 20 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 60 °C. Nechte louhovat 1 až 2 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
Bližší informace o přípravě zde.
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: zelený čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.