Vynikající sorta vysokohorského celolistového gruzínského čaje z vesnice Nigozeti, v okrese Chiatura v regionu Imereti. Čajová plantáž se rozkládá v údolí Kavkazu, zhruba ve výšce 800 až 1000 metrů nad mořem. Čaj je sbírán výhradně ručně v poměrně malém množství. Nálev je světle hnědý až oranžový. Chuť je nasládlá s tóny sladu a koření. Čaj si můžete vychutnat i jako vícenálevový.
Čas sběru: jaro 2022
Vynikající sorta vysokohorského celolistového gruzínského čaje z vesnice Nigozeti, v okrese Chiatura v regionu Imereti. Čajová plantáž se rozkládá v údolí Kavkazu, zhruba ve výšce 800 až 1000 metrů nad mořem. Čaj je sbírán výhradně ručně v poměrně malém množství. Nálev je světle hnědý až oranžový. Chuť je nasládlá s tóny sladu a koření. Čaj si můžete vychutnat…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 3 g černého čaje na 150 ml vody. Pro přípravu v konvici nad 500 ml přidejte jednu lžičku navíc. Poté zalijte vodou o teplotě 100 °C. Nechte louhovat 5 až 8 minut podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 5 g. Louhování: 40s/20s/30s/40s/50s/60s/60s+.
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.