Wu Yi Da Hong Pao (Wu I Ta Chung Pchao), neboli "Velké šarlatové roucho". Zřejmě neznámější Yan Cha (Jen-čcha), neboli útesový oolong z pohoří Wu Yi (Wu I). V provincii Fujian (Fu-ťien) se nachází početné skalnaté útesy hor Wu Yi, nazývané též "kolébka oolongů". Místní klima a kamenitá půda dávají čaji Da Hong Pao unikátní chuť, pro kterou je často označován za "Krále čajů" a patří mezi 10 nejlepších čínských čajů. List je tmavě hnědý, stejnoměrně svinutý, středně dlouhý. Jeho vůně je příjemně výrazná, harmonická, květinová, s tóny ořechů a čokolády, znatelný charakter pražení. Hnědočervený nálev je bohatý, plný a odpovídá vůni listu. V dalších nálevech se objevuje náznak koření. Čaj je ideální pro přípravu Gong Fu Cha (Kung Fu Čcha), vydrží mnoho nálevů.
Čaj Da Hong Pao patří mezi oolongy zvané Minbei (Min-pej). Minbei neboli "Sever Minu", jsou oolongy pěstované na severu řeky Min v provincii Fujian. Do této oblasti spadá Wu Yi Yan Chas. Yan Cha (岩茶) znamená skalní čaj; jméno vlastní čajům z Wu Yi Shan (Wu I Šan), protože čajovníky dobře prospívají v kamenité půdě této oblasti. Tento jedinečný terén má za důsledek "skalní chuť", která dala těmto čajům jejich jméno. Yan Yun (Jen Jün), doslova "skalní rým", je termín používaný k charakterizaci jedinečné aftertaste, pro kterou je čaj Yan Cha slavný. Všechny čajovníky v zahradách oblasti Wu Yi byly namnoženy ze čtyř až šesti "mateřských stromů". Ty přežily dodnes a jsou jedinečnou podívanou v chráněné oblasti Wu Yi Shan. Ty nejlepší čaje Da Hong Pao se prodávají až za 982.252 Euro za kilogram. Nicméně 20 g čaje Da Hong Pao z mateřských stromů se v roce 1998 vydražilo za neuvěřitelných 21.588 Euro, což je 1.079.400 Euro za 1 kg. Čím dále od oblasti Wu Yi čajovníky rostou, tím méně vyhledávané čaje z nich jsou. Da Hong Pao nemá specifický kultivar, používá se Qi Dan (Čchi Tan) nebo Bei Dou (Pej Tou), případě se dělá mix více různých kultivarů, aby se vytvořil čaj, který bude ztělesněním Yan Yun, charakteristické aftertaste čajů Wu Yi Yan Cha.
Čaj je také označován názvem "Šarlatové roucho".
Wu Yi Da Hong Pao (Wu I Ta Chung Pchao), neboli „Velké šarlatové roucho“. Zřejmě neznámější Yan Cha (Jen-čcha), neboli útesový oolong z pohoří Wu Yi (Wu I). V provincii Fujian (Fu-ťien) se nachází početné skalnaté útesy hor Wu Yi, nazývané též „kolébka oolongů“. Místní klima a kamenitá půda dávají čaji Da Hong Pao unikátní chuť, pro kterou je často označován za „Krále …

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g (vrchovatá čajová lžička). Louhování: 15s/10s/15s/20s/25s/30s/35s/40s/50s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: čaj oolong
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.