Zao Chun (Cao Čchun) neboli “Časné jaro”. Jak je zřejmé už z názvu, jde o čaj z časných sběrů začátkem března. Zao Chun je krásně voňavý tipsový zelený čaj pocházející z provincie Yunnan, z oblasti Simao. Lístky jsou mírně stočené, pravidelné, s mnoha ochmýřenými stříbrnými pupeny. Suchý list má nasládlou svěží vůni se známkou ovoce. Žlutozelený nálev jemné ovocné chutě se stopou kouře je bez svíravosti či hořkosti. Středně dlouhý aftertaste postupně příjemně sládne.
Odrůda: Yunnan Da Ye
Zao Chun (Cao Čchun) neboli “Časné jaro”. Jak je zřejmé už z názvu, jde o čaj z časných sběrů začátkem března. Zao Chun je krásně voňavý tipsový zelený čaj pocházející z provincie Yunnan, z oblasti Simao. Lístky jsou mírně stočené, pravidelné, s mnoha ochmýřenými stříbrnými pupeny. Suchý list má nasládlou svěží vůni se známkou ovoce. Žlutozelený nálev jemné ovocné chutě se stopou kouře je bez svíravosti či hořkosti. Středně dlouhý aftertaste postupně…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g zeleného čaje na 150 ml vody. Pro přípravu v konvici nad 500 ml přidejte jednu lžičku navíc. Poté zalijte vodou o teplotě 75‑80 °C. Nechte louhovat 1 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 15s/5s/10s/20s/30s/40s/50s
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
1 review for China – Zao Chun – zelený čaj
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: zelený čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
David Jiřička
Sladce medová vůně ze sáčku, krásně zpracované listy, viditelné tipsy společně se sytě zelenými listy. Po zalití voní čerstvě travnatě, s nádechem kopřivy. Vůně samotného nálevu je jemná, lehce travnatá i medová, opět s nádechem kopřivy. Chuť jemná, přiřadil bych ji někde mezi Gou Quing a Bílou pivoňku. Po vylouhování jsou místy vidět i rozvinuté celé listy. Na první nálev jsem použil vodu o teplotě 75 °C, louhoval 1,5 minuty. Dále pak 80 °C – 3 minuty, 85 °C – 5 minut. Celkově svěží čaj, s minimální hořkostí a jemně nasládlou chutí, určitě bych do něho šel znovu.