Kekecha (Kche-Kche-Čcha) jako každý žlutý čaj prošel jedinečným krokem názvem “Men Huan” (Men Chuan), neboli “těsnění žluté.” Velmi brzy na jaře jsou pupeny a lístky oškubány. Následně probíhá zahřívání na horkých pánvích a zabalení do speciální tkaniny. Tento proces se několikrát opakuje po dobu až tří dnů, přičemž listy mírně zoxidují. Tento postup vtáhne do pupenů zpět vůně a vytváří více aromatický a zralý čaj bez “travnaté” chuti a trpkosti mnohých zelených čajů. Výroba tohoto druhu čaje je velmi náročná a závislá na přesném ukončení oxidace. Je oxidován jen z několika procent. Žlutý čaj nejvyšší kvality je jedním z nejuznávanějších druhů čaje na světě. Má jedinečně jemnou chuť s nádechem tropického ovoce, ořechů a koření.
Kekecha (Kche-Kche-Čcha) jako každý žlutý čaj prošel jedinečným krokem názvem “Men Huan” (Men Chuan), neboli “těsnění žluté.” Velmi brzy na jaře jsou pupeny a lístky oškubány. Následně probíhá zahřívání na horkých pánvích a zabalení…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 3 g žlutého čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 75‑80 °C. Nechte louhovat 1 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 5 g. Louhování: 30-45s/30s/30s/40s/50s/60s/60s +
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: žlutý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.