Tato voňavá specialita z provincie Guangxi (Kuang-si) v jižní Číně je zkrátka klasika. Tradiční způsob výroby se nezměnil od jejího začátku. Je založen na malolistém zeleném čaji, který se mísí s ještě vlhkými květy Osmanthu, neboli Vonokvětky. Na rozdíl od dražších jasmínových čajů nejsou květy odstraněny ale zůstávají a získávají po procesu sušení zlatou medovou barvu. Díky tomu nálev voní jemně ovocně. Medově zlatý pohár láká svůdně sladkou, lehce ovocnou chutí s pikantními medovými tóny.
Tato voňavá specialita z provincie Guangxi (Kuang-si) v jižní Číně je zkrátka klasika. Tradiční způsob výroby se nezměnil od jejího začátku. Je založen na malolistém zeleném čaji, který se mísí s ještě vlhkými květy Osmanthu, neboli Vonokvětky. Na rozdíl od dražších jasmínových čajů nejsou květy odstraněny ale zůstávají a získávají po procesu sušení zlatou medovou barvu. Díky tomu …

Příprava čaje
Dávkujte cca 2 g zeleného čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 75‑80 °C. Nechte louhovat 1 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: zelený čaj, Osmanthus
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.