Simao Huang Ya (S'-mao Chuang Ja), nebo také Žluté výhonky. Tento žlutý čaj pochází z oblasti Simao v provincii Yunnan. Výroba je náročná ale výsledek přináší unikátní a výjimečné čaje. Čajové lístky se nejprve krátce suší, potom se na pánvi zahřívají asi 20 minut. Následně se čaj na pár hodin zabalí do silného přírodního papíru nebo plátna. Tento krok se opakuje až do doby, kdy listy dosáhnou požadovaného stupně zralosti. Potom se lístky několik dní suší a nakonec se krátce mírně pečou. Žluté špičky tipsů v nálevu vyvinou jedinečnou pikantní sladkost. Pečení lístků v chuti zanechává stopy rozličného koření. Pozor na přelouhování, má tendenci hořknout.
Simao Huang Ya (S‘-mao Chuang Ja), nebo také Žluté výhonky. Tento žlutý čaj pochází z oblasti Simao v provincii Yunnan. Výroba je náročná ale výsledek přináší unikátní a výjimečné čaje. Čajové lístky se nejprve krátce suší, potom se na pánvi zahřívají asi 20 minut. Následně se čaj na pár hodin zabalí do silného přírodního papíru nebo plátna. Tento krok se opakuje až do doby…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 3 g (vrchovatá čajová lžička) žlutého čaje Huang Ya na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 75‑80 °C. Nechte louhovat 1 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 5 g. Louhování: 25s/15s/20s/30s/40s/50s/60s +
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: žlutý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.