Qi Men Mao Feng (Čchi-men Mao Feng), tedy Ochmýřené vrcholky z Čchi-menu. Právě titul Mao Feng znamená ochmýřený vrcholek, či ochmýřená špička a říká nám, že jde o špičkovou třídu tradičního čaje z Qi Menu. Tento typ čaje má počátek v roce 1875 v provincii Qi Men. Na západě se čaj proslavil pod trochu nepřesným názvem “Keemun”. Čaj má mnoho variant. Můžeme je rozdělit do tří základních kvalitativních skupin. Začíná tradičním OP (Orange Pekoe), následuje Gong Fu (Kung Fu) a nejvyšší třída Mao Feng. Tato třída je sbírána výhradně ručně a velmi pečlivě zpracována. Leské lístky jsou tenké, dlouhé, mírně zakroucené a mají medovou a lehce kouřovou vůni. Nálev je hnědočervený s typickou medovou příchutí a lehkými tóny koření. Tento čaj velmi vhodný pro přípravu stylem Gong Fu Cha.
Qi Men Mao Feng (Čchi-men Mao Feng), tedy Ochmýřené vrcholky z Čchi-menu. Právě titul „Mao Feng” znamená ochmýřený vrcholek, či ochmýřená špička a říká nám, že jde o špičkovou třídu tradičního čaje z Qi Menu. Tento typ čaje má počátek v roce 1875 v provincii Qi Men. Na západě se čaj proslavil pod trochu nepřesným názvem “Keemun”. Čaj má mnoho variant. Můžeme je rozdělit do tří základních kvalitativních skupin…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g černého čaje Keemun Mao Feng na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 85-90 °C. Nechte louhovat 2 až 4 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 20s/15s/15s/20s/25s/30s/40s/50s/60s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.