Bai Mu Dan (Pai Mu Tan), neboli Bílá pivoňka, je jeden z nejznámějších bílých čajů. Jeho název vychází z tvaru listů. Po škubání se čaj suší na slunci nebo v uzavřených místnostech v malých hromádkách. Sušení může trvat až desítky hodin. Není rolován ani nijak dále upravován. Je tvořen jedením pupenem a dvěma lístky. Suché listy jsou následně zahřívány při nízké teplotě. Náš Bai Mu Dan je z kultivaru Fu Ding Da Bai Hao. Tento kultivar má menší lístky, ale o to více chuti. Na listu můžeme vidět mnoho odstínů zelené, je velmi objemný s různými strukturami. Barva nálevu je jantarová, chuť velmi jemná, hladká, ovocná.
Kultivar: Fu Ding Da Bai Hao
Bai Mu Dan (Pai Mu Tan), neboli Bílá pivoňka, je jeden z nejznámějších bílých čajů. Jeho název vychází z tvaru listů. Po škubání se čaj suší na slunci nebo v uzavřených místnostech v malých hromádkách. Sušení může trvat až desítky hodin. Není rolován ani nijak dále upravován…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 3 g bílého čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 75‑80 °C. Nechte louhovat 1 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 5 g. Louhování: 30-45s/30s/30s/40s/50s/60s/60s +
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: bílý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.