Meng Ding Mao Feng (Meng Ting Mao Feng), nebo také “Ochmýřené vrcholky”. Osvěžující zelený čaj z čínské provincie Sichuan (S’-čchuan). Vyrábí se výhradně z pupenů a malých listů. Sběr proběhl v polovině dubna 2019 v okolí hory Meng Ding v okrese Ming Shan. Meng Ding Mountain je slavná oblast pěstování čaje s dlouhou historií. Asi před 1 200 lety se hora Meng Ding stala jednou z oblastí určených k výrobě čaje pro císařský palác. Čaje se zde obvykle sbírají dříve než na jiných místech Číny. Listy jsou dlouhé, drátkovité a velmi pevně srolované. Nálev má jasnou, světle zelenou barvu a svěží travnatou vůni. Chuť je plná, krémová s mírně travnatým profilem. Dochuť je mírná, se sotva patrnou svíravostí.
Meng Ding Mao Feng (Meng Ting Mao Feng), nebo také “Ochmýřené vrcholky”. Osvěžující zelený čaj z čínské provincie Sichuan (S’-čchuan). Vyrábí se výhradně z pupenů a malých listů. Sběr proběhl v polovině dubna 2019 v okolí hory Meng Ding v okrese Ming Shan…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g zeleného čaje na 150 ml vody. Pro přípravu v konvici nad 500 ml přidejte jednu lžičku navíc. Poté zalijte vodou o teplotě 75‑80 °C. Nechte louhovat 1 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 20s/10s/10s/20s/30s/40s/50s
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: zelený čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.