"Qimen Gong Fu" (Čchi-men Kung Fu). Termín Gong Fu naznačuje, že čaj byl vyráběn s péčí a pozorností kvalifikovanými pracovníky. Překlad by také mohl znít: “čaj vyráběný se schopností a úsilím”. Tento typ čaje má počátek v roce 1875 během dynastie Qing a rychle získal popularitu zejména v Anglii. Na západě se čaj proslavil pod trochu nepřesným názvem “Keemun”. Čaj má mnoho variant. Můžeme je rozdělit do tří základních kvalitativních skupin. Začíná tradičním OP (Orange Pekoe), následuje Gong Fu (Kung Fu) a nejvyšší třída Mao Feng. Přestože naše třída Gong Fu je zpracována strojově, přináší velmi dobrou kvalitu. Lístky jsou tenké, středně dlouhé, mírně zakroucené a mají typicky medovou vůni. Nálev je hnědočervený s medovou příchutí a lehkými tóny dřevin a kouře. Tento čaj lehce zvládne přípravu stylem Gong Fu Cha, jak již název napovídá.
Čas sběru: duben 2018
„Qimen Gong Fu“ (Čchi-men Kung Fu). Termín Gong Fu naznačuje, že čaj byl vyráběn s péčí a pozorností kvalifikovanými pracovníky. Překlad by také mohl znít: “čaj vyráběný se schopností a úsilím”. Tento typ čaje má počátek v roce 1875 během dynastie Qing a rychle získal popularitu zejména v Anglii. Na západě se čaj proslavil pod trochu nepřesným názvem “Keemun”. Čaj má mnoho variant. Můžeme je rozdělit do tří základních…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g černého čaje Keemun Gong Fu na 150 ml vody. Pro přípravu v konvici nad 500 ml přidejte jednu lžičku navíc. Poté zalijte vodou o teplotě 85-90 °C. Nechte louhovat 2 až 4 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 20s/15s/15s/20s/25s/30s/40s/50s/60s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.