Huang Da Cha (Chuang Ta Čcha), neboli Velký žlutý čaj, je jedním ze slavných čajů z provincii Anhui. Standardně se sklízí jeden pupen s dvěma nebo třemi listy. Větší podíl stonků je naprosto nepostradatelný pro správný čaj Huang Da Cha. Dodávají sladkost, díky přirozeně se vyskytujícím cukrům, které jsou přítomny ve vyšší koncentraci ve stoncích. Výrobní proces Huang Da Cha je odlišný od jiných žlutých čajů tím, že po zastavení oxidace a opakujícím se zahřívání pod látkou nebo papírem, přichází navíc zapečení. To dává čaji intenzivní vůni sladkých květů, výraznější a vyváženější nasládlou svěží krémovou chuť s tóny ovoce.
Huang Da Cha (Chuang Ta Čcha), neboli Velký žlutý čaj, je jedním ze slavných čajů z provincii Anhui. Standardně se sklízí jeden pupen s dvěma nebo třemi listy. Větší podíl stonků je naprosto nepostradatelný pro správný čaj Huang Da Cha. Dodávají sladkost, díky přirozeně se vyskytujícím cukrům, které jsou přítomny ve vyšší koncentraci ve stoncích…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 3 g žlutého čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 80‑85 °C. Nechte louhovat 2 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 5 g. Louhování: 30s/20s/20s/40s/50s/60s +
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: žlutý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.