Dian Hong Mao Feng (Tien Chung Mao Feng), neboli "Ochmýřené vrcholky". Titul "Mao Feng” přímo znamená ochmýřený vrcholek, či ochmýřená špička a říká nám, že jde o vyšší třídu tradičního čaje z Yunnanu. Čaj je pěstován v nadmořské výšce 1200-2000 metrů v oblasti Feng Qing (Feng Ting). List je tenký, dlouhý a lehce kroucený. Obsah zlatých tipsů je větší než u Dian Hong Gong Fu. Nahřátý list má sladkou vůni sušeného ovoce a medu. Barva nálevu je tmavě oranžová až červená. V nálevu najdeme sladké tóny ovocné i nádech čokolády. Jeho dochuť je velmi příjemná a dlouhotrvající.
Společnost Feng Qing Dian Hong (Dianhong Group) je byla založena v roce 1954. Továrny se nacházejí v okresech Feng Qing a Geng Ma v Lincang. Tato společnost pěstuje několik stovek odrůd Camellia Sinensis. Jejich hlavní specialitou je pěstování vysoce kvalitních černých čajů ze starých lincangských čajovníků.
Čas sběru: duben 2019
Dian Hong Mao Feng (Tien Chung Mao Feng), neboli „Ochmýřené vrcholky“. Titul „Mao Feng” přímo znamená ochmýřený vrcholek, či ochmýřená špička a říká nám, že jde o vyšší třídu tradičního čaje z Yunnanu. Čaj je pěstován v nadmořské výšce 1200-2000 metrů v oblasti Feng Qing (Feng Ting). List je tenký, dlouhý a lehce kroucený…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g černého čaje na 150 ml vody. Pro přípravu v konvici nad 500 ml přidejte jednu lžičku navíc. Poté zalijte vodou o teplotě 90-95 °C. Nechte louhovat 2 až 4 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 20s/15s/20s/25s/30s/40s/60s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.