Dian Hong Jin Zhen (Tien Chung Ťin Čen), neboli "Zlaté jehličky”. Prvotřídní sorta čaje z oblasti Meng Hai (Meng Chaj). Obsah zlatých tipsů se pohybuje kolem 70 %, což čaji dodává nádherně jemnou sladkost a ovocnou chuť s medovými tóny. List má tvar dlouhých jehliček, pravidelně zakroucený, celé listy a tipsy bez zlomků či prachu. Průzračný nálev má oranžovo červenou barvu s velmi intenzivní vůní medu a ovoce, především broskve a meruňky, jemný náznak vanilky. Díky velmi dlouhému aftertaste se budete těšit na každý další šálek. Je to skutečně krásný čaj jak v chuti, tak ve vzhledu! Podobně jako Dian Hong Jin Ya (Tien Chung Ťin Ja), neboli “Golden Bud”, je také Jin Zhen sklízen na začátku dubna.
Čaj je také označován názvem "Golden Needles".
Dian Hong Jin Zhen (Tien Chung Ťin Čen), neboli „Zlaté jehličky”. Prvotřídní sorta čaje z oblasti Meng Hai (Meng Chaj). Obsah zlatých tipsů se pohybuje kolem 70 %, což čaji dodává nádherně jemnou sladkost a ovocnou chuť s medovými tóny. List má tvar dlouhých jehliček, pravidelně zakroucený, celé listy a tipsy bez zlomků či prachu. Průzračný nálev má oranžovo …

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g černého čaje na 150 ml vody. Poté zalijte vodou o teplotě 85-90 °C. Nechte louhovat 2 až 4 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 20s/15s/15s/20s/25s/30s/40s/50s/60s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.