Dian Hong Gong Fu (Tien Chung Kung Fu), tedy "Zlaté výhonky". Titul "Gong Fu", ve specifickém kontextu čajových listů, odkazuje na časově náročnou produkci neporušeného černého čaje. Zatímco historie tohoto čaje je poměrně krátká, ve srovnání s ostatními černými čaji, se stává Dian Hong Gong Fu velmi oblíbeným pro svou bohatou plnou chuť a čerstvou sladkou vůní. Čaj je pěstován v nadmořské výšce 1200-2000 metrů v oblast Feng Qing (Feng Ting). List je tenký, dlouhý a lehce zatočený. Listy uvolňují sladkou ovocnou vůni. V nálevu najdeme tóny ovocné, ale i nádech čokolády a vanilky. Jeho dochuť je velmi příjemná a dlouhotrvající.
Čas sběru: duben 2020
Dian Hong Gong Fu (Tien Chung Kung Fu), tedy „Zlaté výhonky“. Titul „Gong Fu“, ve specifickém kontextu čajových listů, odkazuje na časově náročnou produkci neporušeného černého čaje. Zatímco historie tohoto čaje je poměrně krátká, ve srovnání s ostatními černými čaji, se stává Dian Hong Gong Fu velmi oblíbeným pro svou bohatou…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 2 g černého čaje na 150 ml vody. Pro přípravu v konvici nad 500 ml přidejte jednu lžičku navíc. Poté zalijte vodou o teplotě 85-90 °C. Nechte louhovat 2 až 4 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 20s/15s/15s/20s/25s/30s/40s/50s/60s/60s+
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: černý čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.