An Ji Bai Cha (An Ťi Paj Čcha), neboli “Bílý čaj z An Ji”. Název “Bai Cha” znamená “bílý čaj”. Jakto, že v tomto případě jde o čaj zelený? Je to tím, že použitý kultivar Bai Ye Yi Hao má skoro bílé listy. Je to dáno nižším obsah polyfenolů a chlorofylu. Navíc jsou výhonky pokryty bílým chmýřím. Nicméně, oproti jiným zeleným čajům má tento kultivar skoro dvojnásobný obsah aminokyselin. Čaj byl sklizen a zpracován výhradně ručně. List je jen mírně svinutý, nasládlé vůně se stopami citrusů a ořechů. Chuť je krásně vyvážená, svěží ale plná, ovocná, lehce nasládlá. Aftertaste je výrazný a dlouhý, který postupně příjemně sládne. Jedná se o vynikající třídu tohoto skvělého čaje.
Kultivar: Bai Ye Yi Hao
An Ji Bai Cha (An Ťi Paj Čcha), neboli “Bílý čaj z An Ji”. Název “Bai Cha” znamená “bílý čaj”. Jakto, že v tomto případě jde o čaj zelený? Je to tím, že použitý kultivar Bai Ye Yi Hao má skoro bílé listy. Je to dáno nižším obsah polyfenolů a chlorofylu. Navíc jsou výhonky pokryty bílým chmýřím. Nicméně, oproti jiným zeleným čajům má tento kultivar skoro dvojnásobný…

Příprava čaje
PŘÍPRAVA V KONVICI – Dávkujte cca 3 g zeleného čaje na 150 ml vody. Pro přípravu v konvici nad 500 ml přidejte jednu lžičku navíc. Poté zalijte vodou o teplotě 75‑80 °C. Nechte louhovat 1 až 3 minuty podle chuti. Následně přeceďte. Čaj můžete použít pro více nálevů.
PŘÍPRAVA V GAIWANU – Dávkujte cca 4 g. Louhování: 20s/15s/15s/20s/30s/40s/50s
Další informace
Kde se tento čaj pěstuje?
Složení
Tipy na přípravu čaje
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Složení čaje: zelený čaj
Poznámka: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.