Zimbabwe
První čajové plantáže v Zimbabwe byly vysazeny v roce 1924 v okrese Chipinge. Semena pro tyto rostliny pocházela z indického Assamu. Ačkoli čajovníky prospívaly a produkoval kvalitní čaj, komerční pěstování se nestalo hlavním zájmem až do roku 1960.
Většina zimbabwského čaj se pěstuje ve východní části země. Existují dva hlavní regiony pěstování čaje, jsou jimi údolí Honde a Chipinge. Zimní období je příliš chladné, aby umožnilo celoroční produkci. Čajové keře se musí prořezávat brzy na podzim a zústat ladem až do prvních jarních dešťů. Jeden z největších pěstitelů a výrobců zimbabwského čaje je společnost Taganda Tea. Je jednou z nejprodávanějších značek čaje ve střední Africe. Společnost také exportuje čaje do celého světa.
Vzhledem k nedostatku kvalifikovaných pracovních sil, jsou čajové plantáže obvykle sklízeny strojově. Většina zimbabwského čaje se prodává ve Spojeném království pro použití ve směsích v čajových sáčcích. Zimbabwský čaj má plnou chuť a podobá se malawijskému čaji.

[product_tag per_page=100 tags=“Zimbabwe“]