Seychely
Čaj byl představen na Seychelách v roce 1960 skotským čajovým plantážníkem Billem Hendersonem. V roce 1961 Henderson spolu s dalším kolegou přinesl 1000 kilogramů semen z Keni na Seychely, kde později otevřel první čajovou školku v Port Glaud (dnes známo jako pole číslo čtyři). Tehdy bylo vybráno asi 300 akrů půdy k výsadbě, v kopcích Morne Blanc. Komerční výroba čaje tedy začala na Seychelských ostrovech v roce 1966 výstavbou továrny čaje v Morne Blanc. V roce 1988, kdy Seychelles Marketing Board (SMB) převzala výrobu čaje od italské firmy známé jako GMR, již čajové plantáže pokrývaly přibližně 43 hektarů půdy. K dnešnímu dni byla tato plocha zmenšena a výsadba rozdělena na 20 polí.
Seychelské čaje se nevyrábí výlučně pro místní spotřebu, ale jsou také vyváženy do Spojeného království, Německa a Japonska. Čajové lístky a pupeny jsou ručně škubány každý den. Na polích dnes pracuje 34 sběračů, z nichž většina jsou ženy. Každý nasbírá asi 30 kg čajových lístků za den. V současné době čajová továrna Morne Blanc vyrábí 42.000 kg černého čaje ročně.

[product_tag per_page=100 tags=“Seychely“]