Mauricius
Rozlehlá čajová plantáž Bois Cheri se nachází asi 12 km severně od města Rivière des Anguilles. Čaje jsou většinou ochucené výbornou vanilkou, čímž je firma Bois Cheri proslavena. Brzo ráno zde plantážníci vycházejí sbírat mladé lístky čaje. Každý sběrač za den v létě nasbírá až 50 kg lístků. Nasbírané pytle jsou odváženy do továrny, kde jsou čajové lístky ručně rozprostřeny na velké ploše, na které následujících 24 hodin schnou. Při této fázi ztratí asi 1/3 své hmotnosti. Následuje sekání lístků na jemné kousky a hodinu a půl trvající fermentace, během které se mění chuť a vůně čaje, vystaveného čerstvému vzduchu. Po ukončení fermentace se čaj při teplotě 110 °C suší v obrovské troubě po dobu 10 minut. Tím ztratí zbytek své vlhkosti. Čaj opouští troubu a směřuje na bavlněném pásu k velkému plastovému válci, který je nabit statickou elektřinou. Průchodem pod válcem se z čaje pomocí statické elektřiny a vyhřívacích lamp odfiltrují nechtěná vlákna čajových listů. Čaj pak směřuje pásem na síta, která jej rozdělí na čaj o 4 různých stupních jemnosti. Poté se čaj uzavírá na 3 měsíce do siláží, kde vyzrává a získává výsledné aroma. Jakmile je čaj hotový, může se balit, případně dochucovat přimícháním vanilky či jiných aromatických příchutí. Balení probíhá buď do 2 gramových papírových sáčků, nebo do větších krabiček v podobě sypaného čaje.

[product_tag per_page=100 tags=“Mauricius“]