Kolumbie
Oblast pěstování čaje Chicoral se nachází v nejjižnější části města Bitaco a na území obce La Cumbre v údolí Valle del Cauca. Hlavní část plantáží pochází od The Forest Reserve Bitaco River, zbytek z mnoha malých statků a farem. Tato oblast je přístupná pouze po nezpevněných cestách přes La Cumbre ze severu, Cali-Buenaventura Road od západu a Dapa z východu přes zalesněné oblasti ve výšce 2100 m n. m.. The Forest Reserve Bitaco River vznikla v roce 1985 na ochranu značné části deštných pralesů a horního toku řeky Bitaco, která teče na severozápad a kanálem do řeky Dagua.
Unikátní Kolumbijský čaj je vysokohorský a pěstuje se mezi 1800 a 2050 metry nad mořem v západních Andách. Plantáže jsou v bio-geografické oblasti Tumbes-Choco-Magdalena, která jde od Panamy, prochází Kolumbií, Ekvádorem a severním pobřežím Peru, a vyznačuje se vysokou úrovní srážek a biologickou rozmanitostí. Blízkost k Ekvádoru umožňuje téměř kolmým slunečním paprskům vstup na povrch, což přispívá k procesu fotosyntézy a zvyšuje produktivitu rostlin. Stav sucha a dešťů má za následek velkou produkci pupenů v průběhu celého roku. Čaje mají jedinečné mikroklima, vyznačující se ročními srážkami mezi 1200 a 1800 mm, relativní vlhkostí mezi 79% a 83%, teplotou v rozmezí od 18 do 24 ° Celsia, a průměrně čtyřmi hodinami slunečního svitu. Kolumbijské čaje mají hladkou sladkou chuť, se sladovými a citrusovo-pomerančovými tóny.

[product_tag per_page=100 tags=“Kolumbie“]