Burundi
Komerční výroba čaje v Burundi byla zahájena začátkem 70. let 20. století. V roce 1994 bylo již vyprodukováno na cca 22 tisících akrech 7.566 tun čaje. Vlivem občanských nepokojů v letech 1993 až 2005 se produkce do roku 1997 snížila až na cca 4.000 tun. Nicméně, oživení přišlo již v roce 2000 a to s obrovským nárůstem výroby až na 34.060 tun. Tento trend se naštěstí zachoval a v roce 2013 bylo hlášeno 41.817 tun čaje. Vysoká kvalita čajů z Burundi je způsobena kopcovitým terénem a tropickým podnebím, ideálním pro pěstování čajovníku.
0
km²
Rozloha státu
0
ha
Rozloha plantáží
0
tun
Roční produkce čaje
0
%
Světové produkce čaje

[product_tag per_page=100 tags=“Burundi“]