Žlutý čaj odvozuje svůj název od slámové barvy svého nálevu. Výrobní proces je podobný jako u zeleného čaje, ale s jedinečným dalším krokem názvem “Men Huan” (Men Chuan), neboli "těsnění žluté."
Velmi brzy na jaře jsou pupeny a lístky oškubány. Následně probíhá zahřívání na horkých pánvích a zabalení do speciální tkaniny. Tento proces se několikrát opakuje po dobu až tří dnů, přičemž listy mírně zoxidují. Tento postup vtáhne do pupenů zpět vůně a vytváří více aromatický a zralý čaj bez "travnaté” chuti a trpkosti mnohých zelených čajů. Vzhledem k tomu, že žlutý čaj je poměrně vzácný, mělo by být nakupování prováděno s opatrností. Nekvalitní zelený čaj je někdy prodáván jako žlutý čaj. Proto je důležité nakupovat u prověřeného dodavatele. Mezi známější ... Zjistit více
Žlutý čaj odvozuje svůj název od slámové barvy svého nálevu. Výrobní proces je podobný jako u zeleného čaje, ale s jedinečným dalším krokem názvem “Men Huan” (Men Chuan), neboli "těsnění žluté."
Velmi brzy na jaře jsou pupeny a lístky oškubány. Následně probíhá zahřívání na horkých pánvích a zabalení do speciální tkaniny. Tento proces se několikrát opakuje po dobu až tří dnů, přičemž listy mírně zoxidují. Tento postup vtáhne do pupenů zpět vůně a vytváří více aromatický a zralý čaj bez "travnaté” chuti a trpkosti mnohých zelených čajů. Vzhledem k tomu, že žlutý čaj je poměrně vzácný, mělo by být nakupování prováděno s opatrností. Nekvalitní zelený čaj je někdy prodáván jako žlutý čaj. Proto je důležité nakupovat u prověřeného dodavatele. Mezi známější ... Zjistit více
Zobrazuji všechny 2 výsledky
"Simao Huang Ya" (S'-mao Chuang Ja), nebo také Žluté výhonky. Tento žlutý čaj pochází z oblasti Simao v provincii Yunnan. Výroba je náročná ale výsledek přináší unikátní a výjimečné čaje. Čajové lístky se nejprve krátce suší, potom se na pánvi zahřívají asi 20 minut. Následně se čaj na pár hodin zabalí do silného přírodního papíru nebo plátna. Tento krok se opakuje až do doby...

Kekecha (Kche-Kche-Čcha) jako každý žlutý čaj prošel jedinečným krokem názvem “Men Huan” (Men Chuan), neboli “těsnění žluté.” Velmi brzy na jaře jsou pupeny a lístky oškubány. Následně probíhá zahřívání na horkých pánvích a zabalení...
