Žlutý čaj odvozuje svůj název od slámové barvy svého nálevu. Výrobní proces je podobný jako u zeleného čaje, ale s jedinečným dalším krokem názvem “Men Huan” (Men Chuan), neboli "těsnění žluté."
Velmi brzy na jaře jsou pupeny a lístky oškubány. Následně probíhá zahřívání na horkých pánvích a zabalení do speciální tkaniny. Tento proces se několikrát opakuje po dobu až tří dnů, přičemž listy mírně zoxidují. Tento postup vtáhne do pupenů zpět vůně a vytváří více aromatický a zralý čaj bez "travnaté” chuti a trpkosti mnohých zelených čajů. Vzhledem k tomu, že žlutý čaj je poměrně vzácný, mělo by být nakupování prováděno s opatrností. Nekvalitní zelený čaj je někdy prodáván jako žlutý čaj. Proto je důležité nakupovat u prověřeného dodavatele. Mezi známější ... Zjistit více
Žlutý čaj odvozuje svůj název od slámové barvy svého nálevu. Výrobní proces je podobný jako u zeleného čaje, ale s jedinečným dalším krokem názvem “Men Huan” (Men Chuan), neboli "těsnění žluté."
Velmi brzy na jaře jsou pupeny a lístky oškubány. Následně probíhá zahřívání na horkých pánvích a zabalení do speciální tkaniny. Tento proces se několikrát opakuje po dobu až tří dnů, přičemž listy mírně zoxidují. Tento postup vtáhne do pupenů zpět vůně a vytváří více aromatický a zralý čaj bez "travnaté” chuti a trpkosti mnohých zelených čajů. Vzhledem k tomu, že žlutý čaj je poměrně vzácný, mělo by být nakupování prováděno s opatrností. Nekvalitní zelený čaj je někdy prodáván jako žlutý čaj. Proto je důležité nakupovat u prověřeného dodavatele. Mezi známější ... Zjistit více