Zobrazuji všech 12 výsledků
Meng Ding Mao Feng (Meng Ting Mao Feng), nebo také “Ochmýřené vrcholky”. Osvěžující zelený čaj z čínské provincie Sichuan (S’-čchuan). Vyrábí se výhradně z pupenů a malých listů. Sběr proběhl v polovině dubna 2019 v okolí hory Meng Ding v okrese Ming Shan...

Zao Chun (Cao Čchun) neboli “Časné jaro”. Jak je zřejmé už z názvu, jde o čaj z časných sběrů začátkem března. Zao Chun je krásně voňavý tipsový zelený čaj pocházející z provincie Yunnan, z oblasti Simao. Lístky jsou mírně stočené, pravidelné, s mnoha ochmýřenými stříbrnými pupeny. Suchý list má nasládlou svěží vůni se známkou ovoce. Žlutozelený nálev jemné ovocné chutě se stopou kouře je bez svíravosti či hořkosti. Středně dlouhý aftertaste postupně...

Huang Shan Mao Feng Ye Sheng (Chuang Šan Mao Feng Jie Šeng), neboli Divoké ochmýřené vrcholky ze Žlutých hor. Jak sám název napovídá, pochází z pohoří Huang Shan v provincii Anhui na západě Číny. Vynikající sorta čaje, který se řadí k nejznámějším...

Long Jing Xi Hu Superior (Lung Ťing Si Chu). Výtečná, ručně zpracovaná sorta Dračí studny. Pochází z provincie Zhejiang (Če-ťiang), z okolí jezera Xi Hu, kde se tento typ čaje pěstuje a zpracovává již od dob dynastie Tchang, která byla u moci mezi lety 618–907. Podle legendy v 18. století čaj ochutnal císař Long Jing. Ten jím byl tak uchvácen, že vybral 18 keřů a dal jim zvláštní císařský status. Tyto keře prý stále rodí a každý rok je jejich produkce dražena ...

Uchiyama (Učiama) Sencha je krásně vyrobený čaj z rodinné zahrady v okrese Tenyru v japonské prefektuře Shizuoka (Šizuoka). Rodina Uchiyama je známá pro produkci jedněch z nejlepších zelených čajů v Japonsku. Tato varianta je organická a jsou použity nejkvalitnější...

Tato velmi kvalitní Sencha Shizuoka Fuji pochází ze svahů hory Fuji. Jde o jemnější variantu senchy. Zpracováním se řadí mezi asamushi, tedy lehce napařované. List je tradičně tmavě zelený, drobný s výraznou nasládlou vůní. Nálev je typicky...

Korejské čaje jsou pojmenovávány podle období sklizně. Ujeon (우전; 雨前), také nazývaný cheonmul-cha (첫물 차), neboli „first flush tea“, je vyrobený z mladých jemných listů a poupat ručně sklizených před "gogu", neboli před "obilným deštěm". Jde o období před 20. dubnem a je považován za vysoce kvalitní...

Tato Tamaryokucha se pěstuje a vyrábí v prefektuře Miyazaki na ostrově Kjúšú. Začátek zpracování je stejný jako u čaje sencha, ale na závěr se lístky nesvinují do tvaru jehliček. Lístky tedy zůstávají mírně pokroucené. Tento typ čaje vyniká jemností...

Kukicha je v Japonsku velmi oblíbený zelený, takzvaný "řapíkový čaj". Vzniká při výrobě vysoce kvalitních čajů typu kabusecha a sencha. Jde o řapíky z lístků těchto čajů. Tento byl vypěstován v prefektuře Kagoshima, v mírném subtropickém podnebí. Keře čajovníku, z kterých se vyrábí kabusecha, se zakrývají sítěmi...

Bai Mao Hou (Paj Mao Chou), také White Monkey, neboli "Bělovlasá Opice". Někdy je tento zelený čaj mylně označován jako čaj bílý, ale jelikož neprošel oxidací, není to správně. Čaj je vyroben z bohatě ochmýřených prvních dvou listů a pupenu...

Tai Mu Long Zhu (Tchaj Mu Lung Ču), neboli Dračí perly. Jsme rádi, že vám můžeme nabídnout tuto vzácnost v bio kvalitě! Tato specialita, známá také jako Silvery Pearl Mountain, je v Číně stejně populární jako Moli Tai Mu Long Zhu, neboli Jasmine Dragon Pearls. Pěstuje se poblíž hranic provincií Fujian (Fu-ťien) a Jiangxi (Ťiang-si), kde je hornatá krajina často zahalena mlhou. Jemné listy čaje jsou ručně stáčeny do klubíčka. ...

Moli Tai Mu Long Zhu (Mo-li Tchaj Mu Lung Ču), neboli Jasmínové dračí perly. Jeden z nejlepších jasmínových čajů. Tento čaj je pěstován poblíž hranic provincií Fujian (Fu-ťien) a Jiangxi (Ťiang-si), kde je hornatá krajina často zahalena mlhou. Získal své jméno z vizuálních charakteristik čajových keřů, které se vypínají na svazích jako drak stoupající z vody. Tento čaj je jedním z nejhezčích ...
