Zobrazen 1. – 12. z 13 výsledků
Specialitka ze severní provincie Chiang Rai, oblasti Doi Mae Salong, která je známa produkcí výborných oolongů. Jde o thajskou vysočinu ve výšce 1200-1800 metrů nad mořem, v takzvaném zlatém trojúhelníku mezi Thajskem, Laosem a Myanmarem. Kultivar Jing Shuan dodává čaji jeho zvláštní a jedinečný charakter...

Velmi zajímavý čaj, pocházející z plantáže Ba Gua, která se nachází v okolí vesnice Rui Sui v okrese Hualien. Čajové terasy jsou jihozápadně od soutoku řek Hongye a Xiuguluan. V této oblasti je 30-40 rodin pěstujících čajovníky. Každá rodina má svůj vlastní recept výroby čaje. Nikdo nepoužívá pesticidy, jinak by malé kobylky (Jacobiasca Formosana)...

Dian Hong Jin Luo (Tien Chung Ťin Luo), nebo také „Zlatý šnek“ je vynikající středně silný a vyvážený černý čaj. Pochází z oblasti Feng Qing v okrese Lincang v čínské provincii Yunnan. Jin Luo, doslova Zlatý šnek, odkazuje na styl tohoto čaje a na jeho tvarování do malých svitků, podobně jako slavný zelený čaj Bi Luo Chun. Zpracovává se ručně...

Tan Yang Jin Hao (Tchan Jang Ťin Chao), v překladu "Zlatý vlas". Nádherný černý čaj ze zahrady Tan Yang, nacházející se v oblasti Fu'an, na severovýchodě provincie Fujian (Fu-ťien). List je velmi jemný, drátkovitý, mírně kroucený s velkým podílem tipsů. Nahřátý list voní sladce s tóny ovoce a čokolády. V nasládlé chuti jsou jemné...

Dian Hong Mao Feng (Tien Chung Mao Feng), neboli "Ochmýřené vrcholky". Titul "Mao Feng” přímo znamená ochmýřený vrcholek, či ochmýřená špička a říká nám, že jde o vyšší třídu tradičního čaje z Yunnanu. Čaj je pěstován v nadmořské výšce 1200-2000 metrů v oblasti Feng Qing (Feng Ting). List je tenký, dlouhý a lehce kroucený...

Kakegawa Benifuki je černý čaj z prefektury Shizuoka. Japonské černé čaje se již nějakou dobu prosazují na zahraničních trzích. Jsou známy z kultivarů Yabukita či Saemidori. Benifuki je však kultivar, který byl vyvinut v roce 1965 křížením Camellia Sinensis a Camellia Assamica. Výsledek vytváří velmi harmonickou chuť. Načervenalý nálev má velkou sílu...

Tian Mu Shan Hong Cha (Tchien Mu Šan Chung Čcha). Velmi aromatický černý čaj z hory Tian Mu, ležící v provincii Zhejiang (Če-ťiang). Nahřátý suchý list má omamnou výraznou ovocnou vůni s náznakem dřevin. Jde o svěží čaj s kulatou a plnou chutí, ve které jsou cítit ovocné tóny, především citrusů. Aftertaste je dlouhý, vyvážený. Použitý kultivar je Long Jing (#43)....

FTGFOP1 Mangalam SF - Grade I je špičková třída čaje z Mangalam Tea Estate, založeného v roce 1973. Tato firma se drží koncepce velmi husté výsadby vybranými hybridy Camellia Assamica. Výsledky jsou opravdu vynikající. Mimo čajů zpracovaných způsobem CTC produkují čaje prémiové kvality. Tento FTGFOP1 Mangalam SF je pečlivě zpracovaný čaj...

Steinthal Tea Estate je nejstarší čajová zahrada v Darjeelingu s bohatou historií nejoblíbenějšího světového nápoje a jeho plantáží. Zahrada je rozprostřena na 1662 akrech na strmém svahu okolo řeky Rungeet. Byla založena německým misionářem - otcem Steinthalem v roce 1852...

Jun Chiyabari je malá čajová zahrada o rozloze 75 hektarů, rozložená ve třech sekcích v místech Ramche, Bokre a Nigale na kopcích kolem malého města Hile. Její počátek sahá do roku 2000, kdy se bratři Bachan Gyawali a Lochan Gyawali rozhodli založit prémiovou zahradu, která by jim připomínala dětství. Jméno této exkluzivní zahrady, Jun Chiyabari, znamená "Měsícem zalitá čajová zahrada"...

"Qimen Mao Feng" (Čchi-men Mao Feng), tedy "Ochmýřené vrcholky z Čchi-menu". Právě titul "Mao Feng” znamená ochmýřený vrcholek, či ochmýřená špička a říká nám, že jde o špičkovou třídu tradičního čaje z Qimenu. Tento typ čaje má počátek v roce 1875 v provincii Qimen. Na západě se čaj proslavil pod trochu nepřesným názvem “Keemun”. Čaj má mnoho variant. Můžeme je rozdělit do tří základních kvalitativních skupin...

Vynikající sorta vysokohorského celolistového gruzínského čaje z vesnice Nigozeti, v okrese Chiatura v regionu Imereti. Čajová plantáž se rozkládá v údolí Kavkazu, zhruba ve výšce 800 až 1000 metrů nad mořem. Čaj je sbírán výhradně ručně v poměrně malém množství. Nálev je světle hnědý až oranžový. Chuť je nasládlá s tóny sladu a koření. Čaj si můžete vychutnat...
