Do Zlaté řady “Legends” jsme zařadili to nejlepší z naší nabídky sypaných čajů! Objevíte zde rarity i limitované edice. Čaje zajímavé svým zpracováním i stářím. Vždy jde o prémiové čaje zelené, černé, bílé, žluté, oolongy a pu-erhy. Doufáme, že vás náš výběr potěší.
Zobrazen 1. – 12. z 39 výsledků
Pathiwara Tea Estate je malá čajová zahrada s vlastní továrnou, která se nachází v obci Charivange v oblasti Panchthar. Leží v těžkém terénu ve výškách 1 800-2 100 m. n. m. V takovýchto výškách přináší sklizeň zhruba 50-60 kg hotového čaje na hektar. Ve srovnání s globálním průměrem cca 1 100 kg to je opravdu malý výnos a odráží se v ceně. V dnešní době zahrada...

Černý japonský čaj z ostrova Yakushima. Použitý kultivar Asatsuyu má oproti jiným japonským kultivarům nízkou odolnost proti mrazu. Má i nižší výtěžek při sklizni. Proto je poměrně málo používaný. Někdy se také nazývá "přírodní gyokuro“, protože v chuti obsahuje typickou chuť umami i bez zastiňování, které je typické při pěstování...

Xiu Ning Song Luo (Siou Ning Sung Luo), vyšší třída čaje ze slavné hory Song Luo v provincii Anhui (An-chuej). Pečlivě sbírán ve výšce 800 metrů nad mořem během dnů Gu Yu („Deště na polích“ - období, od cca 20.4.). Při sběru jsou vybírány mladé výhonky – pupen s druhým a třetím lístkem. Čaj je zpracován tradičním způsobem na wok pánvích zahřívaných dřevem...

Malawi Antlers White Tea čili Bílé parohy z Malawi, je velmi neobvyklý, jedinečný a vzácný bílý čaj z produkce Satemwa Tea Estates. Ročně se vyrobí jen okolo 50 kg. Nevyrábí se z listů, ale z výhonků neboli metameru. Metamer zahrnuje list, uzel (bod, ze kterého list vychází), internodii (část stonku mezi místy, ze kterého vyrůstají listy) a pupen...

Tento Premium Hong Cha je unikátní korejský černý čaj z první jarní sklizně (Ujeon, "cheonmul-cha"), zpracovaný tradiční čínskou metodou. List je drobný, lesklý a mírně zkroucený. Chuť je velmi plná s dominující ovocnou sladkostí. Seogwang Tea Garden se nachází v Seogwipo-SI, na ostrově Jeju (Čedžu). Je známá jako nejzajímavější a největší (52,9 hektarů) čajová plantáž v Jižní Koreji. Na tomto ostrově jsou optimální podmínky pro pěstování čaje...

Pro výrobu Golden Leaf Muscatel Treasure je ručně a velmi pečlivě sbírán pupen (obsah až 95 %) a ojediněle první list, a to pouze z mladých čajových keřů, které nejsou starší 10 let. Sklizeň probíhá v období Second Flush. Pro výrobu 1 kg čaje je potřeba nasbírat 22 000 takových výhonků. Pupeny jsou jemně ručně válcovány, aby se narušily buněčné stěny...

Významná čajová oblast Kawane, nacházející se v nejdůležitější japonské pěstitelské oblasti Šizuoka, je místem, kde se na jaře vyrábí nejjemnější Tencha z kultivarů Yabukita a Okumidori. Po třech týdnech stínování čajů jsou listy sklizeny, krátce napařeny, tříděny a poté sušeny. Prášek se mele tradičním způsobem mezi žulovými kameny...

Tencha pro tuto matcha pochází z jihu Japonska, regionu Kagošima. Místní čajoví mistři vytvořili dokonale vyváženou směs pomocí kultivarů, Saemidori a Asanoka, což vedlo k velmi jedinečnému složení chuti. Krásně zelený prášek již naznačuje jeho vynikající kvalitu, která vás překvapí elegantními tóny tmavé čokolády, jemným charakterem umami...

Specialitka ze severní provincie Chiang Rai, oblasti Doi Mae Salong, která je známa produkcí výborných oolongů. Jde o thajskou vysočinu ve výšce 1200-1800 metrů nad mořem, v takzvaném zlatém trojúhelníku mezi Thajskem, Laosem a Myanmarem. Kultivar Jing Shuan dodává čaji jeho zvláštní a jedinečný charakter...

Velmi zajímavý čaj, pocházející z plantáže Ba Gua, která se nachází v okolí vesnice Rui Sui v okrese Hualien. Čajové terasy jsou jihozápadně od soutoku řek Hongye a Xiuguluan. V této oblasti je 30-40 rodin pěstujících čajovníky. Každá rodina má svůj vlastní recept výroby čaje. Nikdo nepoužívá pesticidy, jinak by malé kobylky (Jacobiasca Formosana)...

Dong Fang Mei Ren (Tung Fang Mej Žen), vysokohorský taiwanský oolong, pěstovaný v oblasti Alishan v Chiayi County, 1 000 - 1 500 m. n. m. Tento Mei Ren je více oxidovaný, okolo 75 % a středně pečený. List je drobnější, klasický pro kultivar Qin Xin Da Mao, hnědé až černé barvy s drobnými stříbřitými tipsy...

Dian Hong Jin Luo (Tien Chung Ťin Luo), nebo také „Zlatý šnek“ je vynikající středně silný a vyvážený černý čaj. Pochází z oblasti Feng Qing v okrese Lincang v čínské provincii Yunnan. Jin Luo, doslova Zlatý šnek, odkazuje na styl tohoto čaje a na jeho tvarování do malých svitků, podobně jako slavný zelený čaj Bi Luo Chun. Zpracovává se ručně...
