Do Zlaté řady “Legends” jsme zařadili to nejlepší z naší nabídky sypaných čajů! Objevíte zde rarity i limitované edice. Čaje zajímavé svým zpracováním i stářím. Vždy jde o prémiové čaje zelené, černé, bílé, žluté, oolongy a pu-erhy. Doufáme, že vás náš výběr potěší.
Zobrazen 1. – 12. z 19 výsledků
Wu Liang Shan Bing Cha (Wu Liang Šan Ping Čcha), koláč zeleného (raw) Pu-erhu lisovaný z maocha roku 2012 (jaro), kultivaru Yunnan Da Ye Zhong. Pochází z pohoří Wu Liang Shan. Toto pohoří sahá až do výše 3 300 metrů, nachází v kraji Jingdong, který hraničí s prefekturami Lin Cang a Dali. Produkce závodu Wu Liang Feng Guan. Povzbuzující a silný nálev...

Wu Liang Shan Bing Cha (Wu Liang Šan Ping Čcha), koláč tmavého (ripe) Pu-erhu, lisovaný z maocha roku 2012 (jaro), kultivaru Yunnan Da Ye Zhong. Pochází z pohoří Wu Liang Shan. Toto pohoří sahá až do výše 3 300 metrů, nachází v kraji Jingdong, který hraničí s prefekturami Lin Cang a Dali. Produkce závodu Wu Liang Feng Guan.Chuť nálevu je výrazná...


Assam Hattialli SFTGFOP je prvotřídní tipsový čaj z jedné z nejlepších zahrad v Ássamu. Všechny čajové keře, z kterých je tento čaj, jsou nejméně 20-40 let staré klony P-126 a N-436 ze slavné sekce „Sessa“. Pečlivě vyškolený personál trhá listy v časných ranních hodinách. Ručně se pak čajové lístky přeberou a vybere se cca 85 % nejlepších listů. Sušení probíhá na malých bambusových roštech s vrstvou listu pouze do 2,5 cm. Následné válcování se provádí malými, vlnitými válci...

Černý japonský čaj z ostrova Yakushima. Použitý kultivar Asatsuyu má oproti jiným japonským kultivarům nízkou odolnost proti mrazu. Má i nižší výtěžek při sklizni. Proto je poměrně málo používaný. Někdy se také nazývá "přírodní gyokuro“, protože v chuti obsahuje typickou chuť umami i bez zastiňování, které je typické při pěstování...

Tento Premium Hong Cha je unikátní korejský černý čaj z první jarní sklizně (Ujeon, "cheonmul-cha"), zpracovaný tradiční čínskou metodou. List je drobný, lesklý a mírně zkroucený. Chuť je velmi plná s dominující ovocnou sladkostí. Seogwang Tea Garden se nachází v Seogwipo-SI, na ostrově Jeju (Čedžu). Je známá jako nejzajímavější a největší (52,9 hektarů) čajová plantáž v Jižní Koreji. Na tomto ostrově jsou optimální podmínky pro pěstování čaje...

Významná čajová oblast Kawane, nacházející se v nejdůležitější japonské pěstitelské oblasti Šizuoka, je místem, kde se na jaře vyrábí nejjemnější Tencha z kultivarů Yabukita a Okumidori. Po třech týdnech stínování čajů jsou listy sklizeny, krátce napařeny, tříděny a poté sušeny. Prášek se mele tradičním způsobem mezi žulovými kameny...

Tencha pro tuto matcha pochází z jihu Japonska, regionu Kagošima. Místní čajoví mistři vytvořili dokonale vyváženou směs pomocí kultivarů, Saemidori a Asanoka, což vedlo k velmi jedinečnému složení chuti. Krásně zelený prášek již naznačuje jeho vynikající kvalitu, která vás překvapí elegantními tóny tmavé čokolády, jemným charakterem umami...

Specialitka ze severní provincie Chiang Rai, oblasti Doi Mae Salong, která je známa produkcí výborných oolongů. Jde o thajskou vysočinu ve výšce 1200-1800 metrů nad mořem, v takzvaném zlatém trojúhelníku mezi Thajskem, Laosem a Myanmarem. Kultivar Jing Shuan dodává čaji jeho zvláštní a jedinečný charakter...

Velmi zajímavý čaj, pocházející z plantáže Ba Gua, která se nachází v okolí vesnice Rui Sui v okrese Hualien. Čajové terasy jsou jihozápadně od soutoku řek Hongye a Xiuguluan. V této oblasti je 30-40 rodin pěstujících čajovníky. Každá rodina má svůj vlastní recept výroby čaje. Nikdo nepoužívá pesticidy, jinak by malé kobylky (Jacobiasca Formosana)...

Dong Fang Mei Ren (Tung Fang Mej Žen), vysokohorský taiwanský oolong, pěstovaný v oblasti Alishan v Chiayi County, 1 000 - 1 500 m. n. m. Tento Mei Ren je více oxidovaný, okolo 75 % a středně pečený. List je drobnější, klasický pro kultivar Qin Xin Da Mao, hnědé až černé barvy s drobnými stříbřitými tipsy...

Wu Yi Qi Zhong Ban Yan (Wu I Čchi Čung Pan Yen). V doslovném překladu by se mohlo říct, že jde o „Podivný z hranice pohoří Wu Yi“. „Podivné“ se v této oblasti označují odrůdy, které nejsou přímými potomky čtyř slavných keřů z Wu Yi Shan, kterým se často říká čaje Si Da Ming Cong – 四大名丛 ( S’ Ta Ming Cchung). To ale nesnižuje jejich kvalitu...
