Zobrazuji všech 7 výsledků
Uchiyama (Učiama) Sencha je krásně vyrobený čaj z rodinné zahrady v okrese Tenyru v japonské prefektuře Shizuoka (Šizuoka). Rodina Uchiyama je známá pro produkci jedněch z nejlepších zelených čajů v Japonsku. Tato varianta je organická a jsou použity nejkvalitnější...

Tato velmi kvalitní Sencha Shizuoka Fuji pochází ze svahů hory Fuji. Jde o jemnější variantu senchy. Zpracováním se řadí mezi asamushi, tedy lehce napařované. List je tradičně tmavě zelený, drobný s výraznou nasládlou vůní. Nálev je typicky...

Tato Tamaryokucha se pěstuje a vyrábí v prefektuře Miyazaki na ostrově Kjúšú. Začátek zpracování je stejný jako u čaje sencha, ale na závěr se lístky nesvinují do tvaru jehliček. Lístky tedy zůstávají mírně pokroucené. Tento typ čaje vyniká jemností...

Sencha Shizuoka Yamato má název podle bývalé provincie (Yamato). Jde o špičkovou verzi japonského zeleného čaje, vyrobeného ke konci sezóny, kdy keře zesílily pod teplým letním sluncem. List tvoří olivově zelené jehly, válcované v tradičním...

Tento čaj pochází ze svahů hory Fuji, kde se vyrábí zhruba polovina japonských čajů. Sklízí se pomocí mechanizace. Stonky a rozbité kusy jsou následně ručně vyjmuty. Před válcováním a sušením je čaj pečlivě zpracován a lehce napařen. List dostane velmi jemnou a křehkou strukturu. Nálev má olivově zelenou barvu. Chuť je výrazná s dominantním závěrem a je ideální pro ...

Kukicha je v Japonsku velmi oblíbený zelený, takzvaný "řapíkový čaj". Vzniká při výrobě vysoce kvalitních čajů typu kabusecha a sencha. Jde o řapíky z lístků těchto čajů. Tento byl vypěstován v prefektuře Kagoshima, v mírném subtropickém podnebí. Keře čajovníku, z kterých se vyrábí kabusecha, se zakrývají sítěmi...

Japonský čaj Bancha je pokládán za ideální doplněk k jídlu, neboť povzbuzuje chuť a obsahuje poměrně malé množství kofeinu. To je způsobeno sběrem pouze starších listů většinou koncem sezóny. Chuť je velmi jemná, diskrétní, mírně travnatá. Skvělá volba pro ...
