Rooibos se vyrábí z rozsekaných větviček a špičatých listů keře Aspalatus Linearis. O tomto nejoblíbenějším nápoji tamních domorodců je první zmínka z roku 1772. Nachází se v záznamech botanika Carla Humberga. Jemné sladké chuti tohoto sytě červenohnědého nápoje podlehli civilizované národy až na přelomu 20. století. Keř objevili v Cederbergu, který leží severně do Kapského města. Od té doby je tomuto 1-1,5 m vysokému keři s hnědozrzavými jehličkami věnována čím dál větší pozornost.
Šance vydělat na tomto zázračném čaji se v roce 1904 chopil ruský imigrant Benjamin Ginsberg. Skupoval rooibos od domorodců a vyvážel jej do mnoha zemí... Zjistit více
Rooibos se vyrábí z rozsekaných větviček a špičatých listů keře Aspalatus Linearis. O tomto nejoblíbenějším nápoji tamních domorodců je první zmínka z roku 1772. Nachází se v záznamech botanika Carla Humberga. Jemné sladké chuti tohoto sytě červenohnědého nápoje podlehli civilizované národy až na přelomu 20. století. Keř objevili v Cederbergu, který leží severně do Kapského města. Od té doby je tomuto 1-1,5 m vysokému keři s hnědozrzavými jehličkami věnována čím dál větší pozornost.
Šance vydělat na tomto zázračném čaji se v roce 1904 chopil ruský imigrant Benjamin Ginsberg. Skupoval rooibos od domorodců a vyvážel jej do mnoha zemí... Zjistit více
Zobrazuji všechny 2 výsledky
Kdo by neznal skvělý italský dezert Tiramisu. Lehká kávová chuť doplněná náznakem sladkých karamelových kousků podtržená jemností mascarpone. Směs ozdobená kontrastními květy a kávovými zrny. Atraktivní dekorace zvyšuje kvalitu této směsi. Jednoduše neodolatelná!...

Rostlina, čajovníkovec kapský (Aspalathus linearis) roste v Cedarbergu v Jižní Africe. Přinášíme vám zelenou variantu tohoto mimořádně oblíbeného rooibosu a to navíc pěstovanou organickým způsobem. Oproti svému "velkému bráškovi" najdeme rozdíly jak v barvě tak v chuti. Zelený Rooibos je jednoznačně jasnější barvy a má zelenější list. Je to způsobeno absencí ...
