Čím starší, tím lepší - je pravidlo, které platí pouze a výhradně u čajů lisovaných z tmavého Pchu-eru. Všechny ostatní čaje musí být před uložením do beden či žoků důkladně vysušeny, aby byla jakákoli další oxidace či fermentace vyloučena. Toto pravidlo se týká i sypaného tmavého Pchu-eru. Naděje, že tabulka či hnízdo lisovaného tmavého Pchu-eru pečlivě uschovaného někde na půdě či ve sklepě u babičky bude za dvacet let (pokud snad nezachutná myškám!) ještě znamenitější, však v našich podnebných podmínkách téměř zaniká.
Problém tkví v tom, že v oblastech, kde se Pchu-er pěstuje a vyrábí, se vlhkost vzduchu pohybuje okolo 90 % a u nás je pouze 40-50 %. Následek této skutečnosti se ... Zjistit více
Čím starší, tím lepší - je pravidlo, které platí pouze a výhradně u čajů lisovaných z tmavého Pchu-eru. Všechny ostatní čaje musí být před uložením do beden či žoků důkladně vysušeny, aby byla jakákoli další oxidace či fermentace vyloučena. Toto pravidlo se týká i sypaného tmavého Pchu-eru. Naděje, že tabulka či hnízdo lisovaného tmavého Pchu-eru pečlivě uschovaného někde na půdě či ve sklepě u babičky bude za dvacet let (pokud snad nezachutná myškám!) ještě znamenitější, však v našich podnebných podmínkách téměř zaniká.
Problém tkví v tom, že v oblastech, kde se Pchu-er pěstuje a vyrábí, se vlhkost vzduchu pohybuje okolo 90 % a u nás je pouze 40-50 %. Následek této skutečnosti se ... Zjistit více
Zobrazuji všech 7 výsledků
Yong Zhen Zhuan Cha (Jung Čen Čuan Čcha), cihla tmavého pu erhu kultivaru Yunnan Da Ye z oblasti Lin Cang. Maocha z roku 2017, kvalita listu Pu Erh III.-V. Chuť je postupně sládnoucí s plnou zemitostí. Značka Yong Zhen spadá pod továrnu Yongde Xin Wen Tea Factory z oblasti Lin Cang. Byla založena v roce 1999...

Bang Wei Shan 2019 Gushu Long Zhu (Pang Waj Šan Ku-šu Lung Ču), neboli Dračí perly z hory Bang Wei. Perly jsou vyrobeny ze sypaného listového čaje sklizeného na jaře 2019. Použité listy (maocha) pochází z hory Bang Wei, v okrese Lancang, ze starých, divoce rostoucích čajových stromů variety Yunnan Da Ye. Jak je již z použitého listu poznat...

Ba Da Shan Gushu Ping Cha (Pa Ta Šan Ku-šu Pching Čcha). Zelený pu-erh vynikající kvality. Vůně nahřátého listu nese náznak tabáku a dřevin. Chuť vyvážená, výrazná, tabákovitost jen mírně v pozadí. Nasládlé tóny ovoce. Hora Ba Da se na západní hranici Menghai County tyčí až do výšky 2 000 metrů nad mořem. Sběr jarních lístků z divokých čajových...

Bu Lang Shan Gushu Ping Cha (Pu Lang Šan Pching Čcha). Malý koláč tmavého pu-erhu. Použité maocha ze starých divokých čajovníků je směsí středních a větších listů s podílem tipsů. Nálev má plné tělo, příjemnou zemitost a nese stopy ořechů. Pu-erhy z hory Bu Lang jsou známy pro svůj silný profil - výraznou chuť, plné tělo. Díky použití listů...

Meng Hai 2007 Tuocha (Meng Chai 2007 Tchoučcha) 100 gramové hnízdo z oblasti Meng Hai. Zrání probíhalo v suchém skladu. Typicky tmavý nálev nabízí intenzivní aroma. V chuti je cítit vyzrálá zemitost se sladkými tóny i nádech vlašských ořechů. Tuocha 沱茶 označuje Pu-erh slisovaný do tvaru hnízda či misky. Jde o jeden ze základních tvarů do kterých se pu-erh tradičně...

2006 CNNP 8581 Ping Cha (Pching čcha). Koláč zeleného (raw) Pu-erhu z Yi Wu, Xi Shuang Ban Na (I Wu Šuang Pan Na) vyrobený podle receptury 8581 (1985, blend 8, Kunming TF). Již krásně vyzrálý a velmi povzbuzující. Silný nálev tmavooražové barvy, harmonické chuti s tóny vlašských ořechů, plný a postupně sládnoucí. Vysoký pontenciál k dalšímu zrání. Jde o výrobu ...

Před staletími byly čaje Pu-Erh vyhrazeny pouze pro privilegované. Čekalo se, až čaje uložené v zemi vytvoří typickou zemitou chuť. Nikdo by si ani nepomyslel, že by bylo možné vyrobit organickou verzi. Díky speciální technice je to dnes možné. Vybrali jsme dobře zavedený sypaný typ ve vysoké kvalitě. V šálku je nálev červenohnědý, chuť ...
