Čím starší, tím lepší - je pravidlo, které platí pouze a výhradně u čajů lisovaných z tmavého Pchu-eru. Všechny ostatní čaje musí být před uložením do beden či žoků důkladně vysušeny, aby byla jakákoli další oxidace či fermentace vyloučena. Toto pravidlo se týká i sypaného tmavého Pchu-eru. Naděje, že tabulka či hnízdo lisovaného tmavého Pchu-eru pečlivě uschovaného někde na půdě či ve sklepě u babičky bude za dvacet let (pokud snad nezachutná myškám!) ještě znamenitější, však v našich podnebných podmínkách téměř zaniká.
Problém tkví v tom, že v oblastech, kde se Pchu-er pěstuje a vyrábí, se vlhkost vzduchu pohybuje okolo 90 % a u nás je pouze 40-50 %. Následek této skutečnosti se ... Zjistit více
Čím starší, tím lepší - je pravidlo, které platí pouze a výhradně u čajů lisovaných z tmavého Pchu-eru. Všechny ostatní čaje musí být před uložením do beden či žoků důkladně vysušeny, aby byla jakákoli další oxidace či fermentace vyloučena. Toto pravidlo se týká i sypaného tmavého Pchu-eru. Naděje, že tabulka či hnízdo lisovaného tmavého Pchu-eru pečlivě uschovaného někde na půdě či ve sklepě u babičky bude za dvacet let (pokud snad nezachutná myškám!) ještě znamenitější, však v našich podnebných podmínkách téměř zaniká.
Problém tkví v tom, že v oblastech, kde se Pchu-er pěstuje a vyrábí, se vlhkost vzduchu pohybuje okolo 90 % a u nás je pouze 40-50 %. Následek této skutečnosti se ... Zjistit více
Zobrazuji všech 5 výsledků
Bang Wei Shan 2019 Gushu Long Zhu (Pang Waj Šan Ku-šu Lung Ču), neboli Dračí perly z hory Bang Wei. Perly jsou vyrobeny ze sypaného listového čaje sklizeného na jaře 2019. Použité listy (maocha) pochází z hory Bang Wei, v okrese Lancang, ze starých, divoce rostoucích čajových stromů variety Yunnan Da Ye. Jak je již z použitého listu poznat...

Tmavý Pu-erh základní kvality, lisovaný do 5-6 g hnízdeček, zabalených v jemném papíru. Lehce drcený list. Příjemně nasládlá ořechovitá ...

Meng Hai 2007 Tuocha (Meng Chai 2007 Tchoučcha) 100 gramové hnízdo z oblasti Meng Hai. Zrání probíhalo v suchém skladu. Typicky tmavý nálev nabízí intenzivní aroma. V chuti je cítit vyzrálá zemitost se sladkými tóny i nádech vlašských ořechů. Tuocha 沱茶 označuje Pu-erh slisovaný do tvaru hnízda či misky. Jde o jeden ze základních tvarů do kterých se pu-erh tradičně...

Maocha z roku 1992 je krásně přirozeně vyzrálý zelený pu-erh. Velmi silný ale jemný, bez svíravosti a pražených tónů, se sladkým náznakem ovoce. V dlouhém závěru se chuť postupně prohlubuje a vyvíjí. Čaj vydrží mnoho nálevů. ...

Před staletími byly čaje Pu-Erh vyhrazeny pouze pro privilegované. Čekalo se, až čaje uložené v zemi vytvoří typickou zemitou chuť. Nikdo by si ani nepomyslel, že by bylo možné vyrobit organickou verzi. Díky speciální technice je to dnes možné. Vybrali jsme dobře zavedený sypaný typ ve vysoké kvalitě. V šálku je nálev červenohnědý, chuť ...
