Oolong – je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci.
Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. Ve chvíli, kdy okraje lístků začnou červenat, je oxidace přerušena sušením ... Zjistit více
Oolong – je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci.
Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. Ve chvíli, kdy okraje lístků začnou červenat, je oxidace přerušena sušením ... Zjistit více
Zobrazuji všechny 3 výsledky
Dong Fang Mei Ren (Tung Fang Mej Žen), vysokohorský taiwanský oolong, pěstovaný v oblasti Alishan v Chiayi County, 1 000 - 1 500 m. n. m. Tento Mei Ren je více oxidovaný, okolo 75 % a středně pečený. List je drobnější, klasický pro kultivar Qin Xin Da Mao, hnědé až černé barvy s drobnými stříbřitými tipsy...

Wu Yi Qi Zhong Ban Yan (Wu I Čchi Čung Pan Yen). V doslovném překladu by se mohlo říct, že jde o „Podivný z hranice pohoří Wu Yi“. „Podivné“ se v této oblasti označují odrůdy, které nejsou přímými potomky čtyř slavných keřů z Wu Yi Shan, kterým se často říká čaje Si Da Ming Cong – 四大名丛 ( S’ Ta Ming Cchung). To ale nesnižuje jejich kvalitu...

Tento typ čaje, pocházející z oblasti Anxi (An-si) provincie Fujian (Fu-ťien), je bezesporu nejslavnějším oolongem. Tie Guan Yin (Tchie Kuan Jin) je vyráběn z lístků kultivaru čajovníků s identickým názvem Tie Guan Yin. Tradiční verze tohoto čaje jsou silně pražené, ale v dnešní době je nejčastěji k nalezení v zelené, ...
