Mačča - práškový čaj. Pod tímto mazlivým jménem se skrývá unikátní práškový čaj, jenž má za sebou tisíciletou historii, nejprve v Číně a od 12. století i v Japonsku. Používá se při věhlasném japonském čajovém obřadu. I jeho civilní pití by však mělo být slavnostním úkonem.
Mačča se stejně jako gjokuro vyrábí výlučně z nejkřehčích čajových lístků nasbíraných brzy zjara na zastiňovaných plantážích. Na rozdíl od gjokura se ovšem lístky při zpracování nesvinují, ale po usušení se z nich speciálním postupem vypreparují všechny žilky. Vzniklé listové útržky či vločky se nazývají tenča. Tato surovina se posléze rozemele na velejemný čajový pudr jasně zelené barvy. V minulosti se čaj drtil ve zvláštních kamenných mlýncích těsně před... Zjistit více
Mačča - práškový čaj. Pod tímto mazlivým jménem se skrývá unikátní práškový čaj, jenž má za sebou tisíciletou historii, nejprve v Číně a od 12. století i v Japonsku. Používá se při věhlasném japonském čajovém obřadu. I jeho civilní pití by však mělo být slavnostním úkonem.
Mačča se stejně jako gjokuro vyrábí výlučně z nejkřehčích čajových lístků nasbíraných brzy zjara na zastiňovaných plantážích. Na rozdíl od gjokura se ovšem lístky při zpracování nesvinují, ale po usušení se z nich speciálním postupem vypreparují všechny žilky. Vzniklé listové útržky či vločky se nazývají tenča. Tato surovina se posléze rozemele na velejemný čajový pudr jasně zelené barvy. V minulosti se čaj drtil ve zvláštních kamenných mlýncích těsně před... Zjistit více
Pro neustále rostoucí fanouškovskou základnu čaje matcha nabízíme špičkovovou kvalitu z ekologického pěstování. Podle legendy se tento čaj pěstuje v okrese Uji už od počátku 13. století. První zmínky o výrobě práškového čaje Matcha pochází z konce 16. století. Nadmořská výška 250m, půda bohatá na vápník a převládající pozemní mlhy nabízejí dokonalé předpoklady pro ...

Čaj čajů. Tento jemný zelený prášek se používá pro tradiční přípravu japonského čajového obřadu. Pochází z nejjemnějších lístků čaje Tencha. Po rozmíchání se uvolní směs vůní, která má překvapivě jemný charakter. Prášek se mele tradičním způsobem mezi žulovými kameny. Matcha Aichi je velmi kvalitní čaj, určený pro přípravu zvanou „Usucha“, tedy ...
