Zobrazen 1. – 12. z 21 výsledků
Pathiwara Tea Estate je malá čajová zahrada s vlastní továrnou, která se nachází v obci Charivange v oblasti Panchthar. Leží v těžkém terénu ve výškách 1 800-2 100 m. n. m. V takovýchto výškách přináší sklizeň zhruba 50-60 kg hotového čaje na hektar. Ve srovnání s globálním průměrem cca 1 100 kg to je opravdu malý výnos a odráží se v ceně. V dnešní době zahrada...

Černý japonský čaj z ostrova Yakushima. Použitý kultivar Asatsuyu má oproti jiným japonským kultivarům nízkou odolnost proti mrazu. Má i nižší výtěžek při sklizni. Proto je poměrně málo používaný. Někdy se také nazývá "přírodní gyokuro“, protože v chuti obsahuje typickou chuť umami i bez zastiňování, které je typické při pěstování...

Tento Premium Hong Cha je unikátní korejský černý čaj z první jarní sklizně (Ujeon, "cheonmul-cha"), zpracovaný tradiční čínskou metodou. List je drobný, lesklý a mírně zkroucený. Chuť je velmi plná s dominující ovocnou sladkostí. Seogwang Tea Garden se nachází v Seogwipo-SI, na ostrově Jeju (Čedžu). Je známá jako nejzajímavější a největší (52,9 hektarů) čajová plantáž v Jižní Koreji. Na tomto ostrově jsou optimální podmínky pro pěstování čaje...

Pro výrobu Golden Leaf Muscatel Treasure je ručně a velmi pečlivě sbírán pupen (obsah až 95 %) a ojediněle první list, a to pouze z mladých čajových keřů, které nejsou starší 10 let. Sklizeň probíhá v období Second Flush. Pro výrobu 1 kg čaje je potřeba nasbírat 22 000 takových výhonků. Pupeny jsou jemně ručně válcovány, aby se narušily buněčné stěny...

Významná čajová oblast Kawane, nacházející se v nejdůležitější japonské pěstitelské oblasti Šizuoka, je místem, kde se na jaře vyrábí nejjemnější Tencha z kultivarů Yabukita a Okumidori. Po třech týdnech stínování čajů jsou listy sklizeny, krátce napařeny, tříděny a poté sušeny. Prášek se mele tradičním způsobem mezi žulovými kameny...

Tencha pro tuto matcha pochází z jihu Japonska, regionu Kagošima. Místní čajoví mistři vytvořili dokonale vyváženou směs pomocí kultivarů, Saemidori a Asanoka, což vedlo k velmi jedinečnému složení chuti. Krásně zelený prášek již naznačuje jeho vynikající kvalitu, která vás překvapí elegantními tóny tmavé čokolády, jemným charakterem umami...

Specialitka ze severní provincie Chiang Rai, oblasti Doi Mae Salong, která je známa produkcí výborných oolongů. Jde o thajskou vysočinu ve výšce 1200-1800 metrů nad mořem, v takzvaném zlatém trojúhelníku mezi Thajskem, Laosem a Myanmarem. Kultivar Jing Shuan dodává čaji jeho zvláštní a jedinečný charakter...

Kakegawa Benifuki je černý čaj z prefektury Shizuoka. Japonské černé čaje se již nějakou dobu prosazují na zahraničních trzích. Jsou známy z kultivarů Yabukita či Saemidori. Benifuki je však kultivar, který byl vyvinut v roce 1965 křížením Camellia Sinensis a Camellia Assamica. Výsledek vytváří velmi harmonickou chuť. Načervenalý nálev má velkou sílu...

Idalgashinna Bio garden Tea Factory se stala roce 1987 první certifikovanou ekologickou čajovou zahradou na světě. Tato plantáž se nachází v panství Haputale v provincii Uva ve výšce 1800 m. n. m. Je výjimečná i svým programem sociálního rozvoje a pokračuje v zapojení svých zaměstnanců do všech aspektů správy zahrady. To zvyšuje životní úroveň a zlepšuje vzdělávání a zdravotní péči pracovníků. Jedná se o radikální odklon od podmínek...

Jun Chiyabari je malá čajová zahrada o rozloze 75 hektarů, rozložená ve třech sekcích v místech Ramche, Bokre a Nigale na kopcích kolem malého města Hile. Její počátek sahá do roku 2000, kdy se bratři Bachan Gyawali a Lochan Gyawali rozhodli založit prémiovou zahradu, která by jim připomínala dětství. Jméno této exkluzivní zahrady, Jun Chiyabari, znamená Měsícem zalitá čajová zahrada...

Himalayan Shangri-la Tea Producers, čajová továrna ležící blízko vesnice Nepaltar v nepálské oblasti Ilam, produkuje vysoce kvalitní ortodoxní čaje známé po celém světě. Zpracovává čajové lístky od více než 600 malých pěstitelů v oblasti. Čaj se zde zpracovává v duchu rodinných tradic ručně. Na kvalitu čaje a dobré podmínky pro zaměstnance dohlíží místní asociace farmářů, kteří do továrny dodávají lístky ze svých plantáží. Tyto drobné zahrady jsou ve výšce 1400 až 1800 m. n. m...

Qingshan Cui Min (Čching-šan Cchuej Min), pochází z čajové zahrady Qingshan v provincii Hunan. Zahrada je na kopcovitém poloostrově v nadmořské výšce cca 750 metrů. Tento poloostrov je obklopen vodní nádrží Wuqiangxi a přístup k čajové zahradě je možný pouze lodí. Ekologická výroba byla zahájena v roce 2002, v roce 2008 byla plně certifikována společností FAIRBIOTEA. Rozsáhlá nemovitost zahrnuje...
